Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sølvmedalje til AGCOs nye treskerkjempe

Agritechnicas innovasjonspriser offentliggjort

AGCO, som er selskapet bak landbruksredskapsmerkene Massey Ferguson, Fendt, Challanger og Valtra, har nå utviklet en ny tresker som har fått navnet Ideal. Treskeren er en av til sammen 29 nyvinninger innen landbruket som får tildelt sølvmedalje for innovasjon av den uavhengige komiteen hos Agritechnica.

Smalt treskeverk

Bakgrunnen for at Ideal-treskeren får medajlen er blant annet at den er den eneste av de store treskerne i markedet som holder seg under 3,3 meter i transportbredde, uten at dette går på bekostning av hensynet til lavest mulig marktrykk. AGCO-treskeren har et treskeverk på kun 140 centimeters bredde, noe som gjør det mulig å få den så smal selv med 800-dekk foran. Til sammenligning er bredden på treskeverket på en Claas Lexion 780 hele 170 centimeter.

For å opprettholde god kapasitet og uttresking er Ideal utstyrt med to 4,85 meter lange rotorer, hver med en diameter på 60 centimeter. Ifølge den uavhengige komiteen er AGCOs Ideal den første treskeren med store tekniske nyvinninger på mange år.

Automatisk tilkobling

På den største utgaven av den nye treskerserien, Ideal 9, er korntanken på hele 17 100 liter. Tømmehastigheten er oppgitt til inntil 210 liter i sekundet, noe som betyr at de 17 kubikkmeterne med korn er ute av tanken i løpet av under ett og et halvt minutt.

AGCO opplyser at de har hatt fokus på brukervennligheten i utviklingen av den nye treskeren. De viser blant annet til systemet "IdealHarvest", som automatisk justerer treskeverket etter hvert som man kjører. Dette gjøres via 52 sensorer rundt omkring på treskeren og skjærebordet, som hele tiden overvåker massen som går gjennom treskeren.

Et annet tiltak for økt brukervennlighet er automatisk tilkobling av alle hydrauliske, mekaniske og elektriske koblinger mellom treskeren og skjærebordet. Når skjærebordet er hektet på treskeren trykker sjåføren bare på en knapp inne i førerhuset, så kobles alt til og er klart til bruk.

Tre modeller, tre merker

Ideal-serien leveres i tre modeller, kalt 7, 8 og 9. 7-eren får en 451 hestekrefters AGCOpower-motor på 9,8 liter, og én rotor. Ideal 8 får en 538 hestekrefters MAN-motor på 12,4 liter, og Ideal 9 en 647 hestekrefters MAN på 15,2 liter. Både 8 og 9 har to rotorer, som altså er hele 4,85 meter lange.

AGCO Ideal kan leveres med kundens valg av logo, enten man vil kjøre under merket til Massey Ferguson, Fendt eller Challanger.

Nyhet: AGCO Ideal tildeles sølvmedalje for god innovasjon på Agritechnica 2017 (Foto: AGCO)

Annonse

Bred men smal: Ideal har en stor arbeidsbredde, men holder seg under 3,3 meter transportbredde på vei selv med 800-hjul foran. (Foto. AGCO)

Romslig: Korntanken på toppmodellen Ideal 9 rommer hele 17 100 liter. (Foto: AGCO)

Effektiv: Med en tømmehastighet på 210 liter i minuttet tømmes de drøye 17 kubikkmeterne med korn på under ett og et halvt minutt. (Foto: AGCO)

Ideal: Den nye AGCO-treskeren har fått navnet Ideal, og kan leveres både som Fendt, Massey Ferguson og Challanger. (Foto: AGCO)

Neste artikkel

VIDEO: Slåtten i Ringerike