Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solgte Fendt 1050 på Agroteknikk

Glade gutter på Eikmaskins stand.

Produktsjef Jørgen Skjelin og salgssjef Ketil Nypan opplyser at de har hatt sju interessenter på Fendt 1050, og gitt ut 3-4 pristilbud i løpet av Agroteknikk. Veiledende pris for en 1050 Vario er 2,8 millioner kroner, cirka 700 000 kroner mer enn Fendt 939.

Publikumsprisvinner Fendt 1050 Vario har vært blant hovedattraksjonene på Agroteknikk, men det var lenge usikkert om Eikmaskin skulle lykkes med å få verdens største konvensjonelle traktor til messa. Etter mange telefoner og eposter til Tyskland fikk imidlertid produktsjef Jørgen Skjelin viljen sin, noe begge parter trolig er godt fornøyd med i dag.

- Vi har jobba hardt med å få den hit så folk får se den, og hadde nesten lova Fendt at vi skulle selge en om vi fikk den oppover. Nå er derfor veldig moro å kunne melde tilbake at vi fikk det til, sier en stolt produktsjef.

LES OGSÅ: Kjøpte Norges første Kubota M7171

LES OGSÅ: Disse 110 traktorene ser du på Agroteknikk

Den utstilte prototypen av Fendt 1050 Vario veier hele 20,2 tonn, da inkludert et frontlodd på 3 300 kilo og 2 500 kilo i hjulvekter bak. Traktoren ankom Lillestrøm onsdag, og vender hjemover igjen allerede søndag kveld.

Salget ble gjort av daglig leder på Eiksenteret Sortland, Eirik Ingebrigtsen (bildet under), som kan fortelle at traktoren skal gå i anleggsarbeid med en treakslet Foss-Eik dumperhenger.

Annonse

Kunden, som ikke ønsker å stå fram med navn, kjører i dag en Fendt 939, som blir tatt i innbytte om handelen blir gjennomført. En klausul i kontrakta er nemlig at traktoren blir typegodkjent i Norge, noe Eikmaskin ennå ikke har kommet i mål med. Går dette i boks forventes den første Fendt 1050 Vario å ankomme Norge mot slutten av neste høst.

Den vendbare førerplassen i Fendt 1050 Vario var blant Agroteknikks mest besøkte.

LES OGSÅ: Fendt 1000 kjører i 50 km/t med 1 200 omdreininger

LES OGSÅ: Fendt 1050 Vario er Årets traktor 2016

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin