Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sjeldent skue på Agrovisjon

MF 1150 kåret til Sør- og Vestlandets flotteste traktor.

Denne traktoren er en av traktorene du kan se om du tar turen til Agrovisjon 28.-30. oktober. (Foto: Trond Ueland, Traktor)

Fredag 28. oktober åpner Agrovisjon, årets store høydepunkt for maskinfrelste sjeler. Inne i Stavanger Forum står tusenvis av kvadratmeter klare for innrykk av blankpolerte maskiner, redskaper og utstyr for landbruket – og ikke minst et engasjert publikum.

I samarbeid med arrangørene har Traktor i høst arrangert en konkurranse for å kåre «Sør- og Vestlandets flotteste traktor», der den store gulrota er å få stille ut traktoren til allmenn beskuelse i messehallen på Agrovisjon. Nå er vinneren kåra: Johannes Eides Massey Ferguson 1150 fra 1972.

Traktoren er restaurert av Johannes, og framstår i dag som et unikt samleobjekt. Ettersom denne MF-serien ikke ble solgt nye i Europa, er traktoren bruktimportert fra USA, og et tydelig tegn på opprinnelsen fra «Over there» er motoren på 8,2 liter fordelt på åtte sylindre i V-form. Originalt yter den 140 hestekrefter, men med ettermontert turbo har motoreffekten økt betraktelig.

– Traktoren er et skue selv for de som ikke er MF-fans, fastslår personen som meldte på traktoren, Ragnvald Horpestad, kamerat med Johannes og selv eier av en MF 1155.

Annonse

Vår oppfordring er dermed, ta turen til Agrovisjon 28.-30. oktober, og ta den gromme traktoren i nærmere øyesyn.

LES OGSÅ: Erik Trøens Fendt 920 havner i rampelyset på Agroteknikk

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin