Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

3 Bilder

Sådde 5020 dekar mais på 24 timer

Väderstad Tempo tok verdensrekorden.

Dag Idar Jøsang
Publisert: 19.04.17 12:38 | Oppdatert: 20.04.17 12:26

Med høy presisjon og en hastighet på meir enn 20 km/t beviste Väderstad Tempo L 16 sin kapasitet i Ungarn. Den nye verdensrekorden lyder på 5 020,5 dekar nysådd mais på 24 timer.

Verdensrekorden ble satt på gården Enyingi Agrár Zrt utenfor byen Enying. Traktoren som dro såmaskinen var en Case IH Magnum 380 CVK. I løpet av døgnet ble to åkre sådd med to ulike sorter mais. Samtidig som maskinen sådde både gjødslet og sprøytet den med plantevernmiddel.

Les også: New Holland knuste verdensrekorden

Verdensrekorden i maissåing på 24 timer lyder på 5 020,5 dekar. Foto: Väderstad

– Denne rekorden er et godt bevis på den enorme kapasiteten og presisjonen til Väderstad Temop, sier Mattias Hovnert, som er salgs- og markedsdirektør hos Väderstad.

Den tidligere rekorden lød på 4 482,9 dekar. Den rekorden ble satt med en 18 meter bred presisjonssåmaskin med 24 radenheter og sentral påfylling av frø. Den nye rekorden, som ble satt med den 12 meter brede Tempo L-såmaskinen har 16 radenheter som fylles hver for seg med egne frø- og sprøytemiddelbeholdere.

Stolte: Väderstad er stolte over presisjonen i høy fart. Foto: Produsenten

Det Väderstad imidlertid er mest stolt over er frøplasseringen i en hastighet på over 20 km/t.

Les også: Møkkarekord med New Holland i front

– En ting er å så i så stor hastighet, men å gjøre det med så høy presisjon er en prestasjon. Takket være det patenterta så-systemet Väderstad PowerShoot, som bruker trykkluft til å blåse ut frøet gjennom sårøret, lykkes Tempo med å kombinere en svært høy hastighet med en høy grad av presisjon, sier Lars Thylén, som er produktspesialist for såmaskinen.VELKOMMEN TIL DEBATT PÅ TRAKTOR.NO

Les våre debattregler her.
comments powered by Disqus
Annonse