Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rendyrker tre merker under ett tak

Eiksenteret Sarpsborg sikter mot mer enn 50 prosent markedsandel.

Utvidet:I tråd med Route 66-strategien deler nå Eiksenteret Sarpsborg lokalene sine slik at Fendt og Valtra får sin egen del, mens Massey Ferguson rendyrkes alene. Inngangspartiet bak daglig leder Bjørn Hansen og Eik-direktør Trond Kjempekjenn leder inn til det nybygde påbygget på 100 kvadratmeter.

Én dedikert Valtra-selger og én Valtra-spesialist på verkstedet. Det er grunnlaget Eiksenteret Sarpsborg har lagt i bunn når de fra 1. oktober inviterer Valtra inn i porteføljen sin. Denne helga inviterte daglig leder Bjørn Hansen til nyåpning for å vise fram både nye lokaler og de nye traktorene.

Først ut

– Jeg er veldig imponert over hva de har fått til. Hvordan de har tatt på seg oppgaven med et nytt merke, og ansatt en selgerspesialist på hvert merke. Temaet virker veldig motivert, sier en smørblid Trond Kjempekjenn, administrerende direktør i Eikmaskin.

Eik-direktøren kastet glans over arrangementet, som er et av de første i rekken av Eiksentre som introduserer Valtra.

– Eiksentrene på Jæren, Bodø og Surnadal har allerede hatt åpningsarrangementer for Valtra, men det er ingen som har gjennomført og kommet så langt som her i Sarpsborg. Noen skal bygge nytt, for eksempel i Haugesund og Bodø, og da bygges selvsagt en bygning som er tilpassa tre merker, forteller Kjempekjenn.

Høstturné

Bjørn Hansen valgte å utvide sitt bygg med 100 kvadratmeter, slik at de da får to innganger – i tråd med Route 66-strategien til Agco. De dedikerte Valtra-spesialistene var allerede i staben, men selger Pål Christiansen økte sin stilling fra 50 til 100 prosent.

Tredelt: Pål Christiansen trer nå inn i rollen som Valtra-selger hos Eiksenteret Sarpsborg, mens kollegene Hans Kåre Ingerø og Bjørn Hansen får ansvar for henholdsvis Fendt og Massey Ferguson.

Endringer i drifta er for øvrig ikke noe nytt for senterleder Hansen, han eide og drev i sin tid Eiksenteret både på Mysen og i Vestby. Vestby ble nedlagt, mens senteret i Mysen, der han bygde ny bygning i 1995, ble solgt i 2008. Nå er det søndre Østfold som står i fokus, og i løpet av november skal Hansen på turné ut til kundene.

Annonse

– Vi har kjøpt en Foss-Eik maskintralle som vi skal frakte to traktorer på, med en stor traktor foran hengeren. Da får vi vist fram både Valtra, Fendt og Massey Ferguson, også tar vi med oss eventhengeren vår og lager mini-utstillinger ute i salgsdistriktet vårt, reklamerer Hansen.

Mål om 15 solgte Valtra-er

Årlig har senteret kapret en markedsandel på 35-40 prosent, av et totalmarked på 100-120 traktorer. Med Valtras introduksjon håper Hansen på å stikke av med mer.

– Å bikke 50 prosent, det er målet! Vi skal selge 20-25 MF, 12-13 Fendt og 15 Valtra, sier en målbevisst senterleder.

Med flere tiårs erfaring er han fortsatt spent på hva morgendagen bringer, men en ting er han sikker på – et sterkt landbruk vil vi ha her til lands.

– Jeg har absolutt trua på bransjen vi driver i, ellers hadde jeg ikke brukt så mye tid, krefter og penger. Vi har vært gjennom store endringer i landbruket, og heller ikke sett det siste ennå. Men at det blir landbruk i Norge, og at Agco og Eik skal være tilstede, det er jeg sikker på. Og da er det opp til oss å gjøre jobben vi skal ovenfor kundene.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin