Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Raskere Claas-overgang i Sverige

Danish Agro tar over allerede til høsten.

Espen Syljuåsen
Publisert: 14.05.16 08:20 | Oppdatert: 14.05.16 09:47

Lantmännen Maskin, som har vært Claas-importør i Sverige siden 70-tallet, varslet i fjor høst at de ikke kommer til å fornye samarbeidsavtalen med Claas, til fordel for et tettere samarbeid med Agco. Etter planen skulle det svenske felleskjøpet fortsette med Claas til gjeldende avtale løper ut høsten 2018, men i Lantbruksnytt denne uka fortalte Jens Skifter, sjef for Danish Agros maskinvirksomhet i Skandinavia, at de vil kjøre i gang sin virksomhet allerede i høst.

Samme nettsted melder for øvrig at Claas-traktorsalget har gått tilbake 42 prosent hittil i år, sammenlignet med 2015. Kun 18 traktorer har blitt levert fra Lantmännen Maskin i løpet av første tertial.

I en overgangsperiode vil Claas kjøre med både Danish Agro og Lantmännen Maskin som forhandlere. Ser man Skandinavia under ett omsettes det Claas-produkter for i overkant av 1 milliard kroner årlig.

– Det tar tid å etablere strukturen og derfor kommer det til å bli parallell representasjon i en periode. Men når vi får alt på plass blir det både for- og ettermarked. Derfor skal vi også finne en plass i Sverige der vi skal opprette et sentrallager for Claas reservedeler, uttaler Skifter til Lantbruksnytt.

Claas og Danish Agro har som strategi å etablere åtte forhandlerpunkt, fordelt rundt i de viktige landbruksområdene i Sverige. Som i Norge er man interessert i å inngå samarbeid med frittstående forhandlere, men finner de ingen slike vil Danish Agro ta skjeen i egen hånd.Annonse