Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Pisker liv i DAB-signalene

Forsterker DAB-signalene med gammelantenna

Bruker du pisk-antenn og ACX DAB-antenneløsning, blir mottaksforholdene for DAB bedre enn med andre antenner mener Roy Hangeland fra Audiocom.

- ACX DAB-antenneløsning skal ikke koste så mye heller, beregnet utsalgspris vil ligge i sjiktet 6-800 kroner. Er man litt hendig, kan man montere løsningen selv, forklarer Roy Hangeland i AudioCom.

Å lytte til DAB-radio under dårlige mottakerforhold er som å spille av en gammel CD som har liggi og blitt stripete i govet på bilen, men nå har de norske selskapene Audiocom og Switchon utviklet forsterker som skal monteres i mellom den gamle piskantenna og den nye DAB-spilleren.

De hevder at ACX DAB-antenneløsningen vil gi nær optimale mottaksforhold for DAB, FM og andre bølgebånd, like godt som, eller bedre enn før. Og som bonus slipper man en del av de praktiske og estetiske utfordringene som alternative DAB-løsninger har.

–De fleste DAB-antennene som selges i dag skal limes på vinduet, og det er flere ulemper ved dette da det gjerne kan være varmetråder, solfilter eller andre forhold som gjerne legger en demper på mottaksforholdene, sier Hangeland.

Annonse

De får også medhold i dette fra Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (NKOM), som blant annet har ansvaret for markedskontroll av teleutstyr. I NKOMs test av DAB antenner og mottakere for bil, heter det: “Piskantenner har generelt sett best ytelse, men de fleste glassantenner gir også god dekning”.

ACX DAB-antenneløsning vil være på markedet fra midten av mai 2017, og selges gjennom faghandel og nettbutikker.

Neste artikkel

Lanserer førerløs traktor