Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Møkka-stunt, prøvekjøringer og sjeldne godbiter

Sjekk hva du finner i april-utgaven av magasinet Traktor

Foto: Marcus Pasveer

Påska er over for denne gang, og hverdagen er i gang for fullt. Noe kortere uke til tross, for mange er de første dagene etter ferie tunge og lange. De traktorinteresserte kan i det minste glede seg over at den nyeste utgaven av Traktor nå er å finne i butikker og postkasser. I denne utgaven kan du blant annet lese om følgende:

Prøvekjørt: New Holland T7.225 Bluepower

Med den nye T7.225 utvider New Holland traktor-serien med kort akselavstand. Vi har prøvekjørt storebroren i tunge oppgaver på jordet.

Foto: Even Kristian Mangerud

Monster: Bestilte grøfteplog rett fra fabrikk

Eilev Mellerud kjøpte like godt en egen grøfte-plog for å holde jordveien i hevd. Målet er å ha grøfta gjennom gården, inkludert leiejorda, i løpet av de neste ti årene.

Her kan du se video av ekvipasjen

Foto: Espen Syljuåsen

Entreprenør: Gjødsling i ekspressfart

Rimelig og raskt. Det var kriteriene Ole Anders Krogrud satte høyest da møkkakummen skulle tømmes, og jorda den skulle spres på, lå drøyt ei mil unna. På 10 timer og over en samlet transportvei på 770 kilometer ble 1150 kubikkmeter møkk flytta fra kum, til ferdig spredd på jordet.

Se video av møkkastuntet her

Annonse

Foto: Espen Syljuåsen

Monster: Grom amerikaner – med canadiske røtter

Cockshutt har en helt spesiell plass både i hjertet og på gården til Don Fitzgerald. Se bildene av den gromme traktoren med de overdimensjonerte dekkene, og les historien bak.

Foto: Marcus Pasveer

Historien bak: Fra smie til fabrikk – suksess på Øyesvold

Noen bygdesmier ble til fabrikker. Norske naturgjødselspredere var i flere tiår ensbetydende med Nauma, et varemerke fra Øyesvold Maskinfabrikk i Overhalla. I år er det 120 år siden det hele startet. Les historien bak i Traktor!

Traktorskolen: Slik sikrer du lasta riktig

Skal du ut i trafikken med rundballer, gravemaskin eller annen last på hengeren, gjelder en rekke sikkerhetskrav. I denne artikkelen forteller vi deg hvilke.

Foto: Espen Syljuåsen

Mekketips: Overhal snøfreseren i gårdsverkstedet

Vinteren er i ferd med å slippe taket for denne gang, men før du parkerer snøutstyret for sesongen kan det være kjekt å passe på at alt er i orden. I denne utgaven kan du lære trinn for trinn hvordan du bytter lager og kryss i kraftoverføringsakslinga på snøfresen sjøl.

Dette er bare noe av det du kan lese om i april-utgaven av Magasinet Traktor. Om du ønsker å få bladet direkte i postkassa lønner det seg å tegne et abonnement. Det kan du gjøre ved å trykke her.

Neste artikkel

Traktormarkedet fyrer bare på tre sylindre