Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Massey Ferguson med nye 5700-modeller

I tillegg til ISOBUS- og GPS-terminalen Fieldstar 5

Det florerer av traktor- og landbruksredskapsnyheter denne høsten, i forkant av den store Agritechnica-messa i Hannover i november. Nå kommer også Massey Ferguson med traktornyheter, og blant annet er det 5700-serien som skal utvides.

To nye modeller

5700-serien har fra før modellene 5710 og 5711 på hvenholdsvis 100 og 110 hestekrefter. Nå utvides serien nedover, med nye 5708 og 5709, som får 85 og 95 hestekrefter.

De to nye modellene får 3,3 liters 3-sylindrede motorer fra AGCO Power, og den velkente transmisjonen Dyna-4. Denne transmisjonen har 16 trinn både framover og bakover. Trinnene er fordelt i fire grupper, hvor hver gruppe har fire powershift-trinn, eller Dynashift som Massey Ferguson kaller dem.

Hyttefjæring og lasterkomfort

De nye 5700-modellene kan leveres med hyttefjæring. Hytta hviler på to gummifôringer i front, mens to støtdempere med fjærer er plassert i bakkant av hytta.

Dyna-4-transmisjonen kommer med funksjonen som gjør det mulig å bruke bremsepedalen til å fri ut transmisjonen. Dette, sammen med Visio Roof som gir bedre utsyn oppover foran traktoren, gjør de nye 5700-modellene til utpregede lastertraktorer.

Ny 5700 SL-modell

Annonse

Også i SL-segmentet, som fra før har traktorer fra 100 til 130 hestekrefter, kommer det en utvidelse nedover. Den nye 5709 SL får 95 hestekrefter, og man kan velge mellom transmisjonene Dyna-4 og Dyna-6. Også denne modellen kommer med funksjon for å frigjøre transmisjonen med bremsepedalen.

Ny touch-teminal

Samtidig med de nye modellene i 5700-seriene lanserer Massey Ferguson også den nye frittstående terminalen Fieldstar 5. Den trykkfølsomme skjermen er på ni tommer, og vil inneholde funksoner for redskapsstyring via ISOBUS, samt for GPS med seksjonsstenging, dokumentasjon og autostyring. Fieldstar 5 må ikke forveksles med Datatronic 5, som vi omtalte på traktor.no i februar i år.

LES OGSÅ: MF klar med en helt ny terminal.

Fieldstar 5 inneholder nemlig ikke funksjonene som har direkte med traktorens funksjoner å gjøre, for eksempel innstilling av oljemengde eller prioritering av ulike hydraulikkuttak. Tanken med Fieldstar 5 er å tilby ISOBUS- og GPS-funksjonalitet også til kunder med mindre traktormodeller med et lavere utstyrsnivå. Fieldstar kan derimot monteres inn og brukes i kombinasjon med Datatronic på traktorer som allerede har dette. Den nye terminalen blir tilgjengelig fra den nye 95 hestekrefters 5709 SL og oppover i modellutvalget.

Neste artikkel

VIDEO: Variasjon i Jær-slåtten