Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kårer Gudbrandsdalens fineste traktor

Traktorrock for fjerde gang

Traktorrock i Vågå arrangeres 19. august. Her fra fjorårets arrangement. (Foto: Traktorrock)

Lørdag 19. august vil Vågå sentrum bli fylt til randen av traktorer, maskiner, folk og fe. Da arrangeres bygde- og traktorfestivalen Traktorrock i gudbrandsdalsbygda.

Kårer fineste traktor

Det er traktoren som står i fokus på Vågå denne lørdagen, og nytt av året er at Gudbrandsdalens fineste traktor skal kåres. Kriteriet for å være med er at traktoren skal være i daglig bruk, altså ikke en veteran man bare tar fram på søndager. Også bør den jo selvfølgelig ha tilhold i Gudbrandsdalen. Alle som vil være med i kåringen må sende bilde og beskrivelse av sin traktor til elinmfokus@hotmail.com innen 1. august.

En jury velger så ut fem finalister som de besøkende på Traktorrock får mulighet til å stemme over. Vinneren får hedersplassen helt fremst i traktorparaden, som kjøres gjennom Vågå senere samme dag. Paraden bestod i fjor av hele 161 traktorer i alle størrelser, og arrangøren håper på enda flere i år. Alle som ønsker det kan delta i paraden med sin traktor.

Faglig tyngde i juryen

Juryen som skal plukke ut de fem finalistene i kåringen Gudbrandsdalens fineste traktor består av verksmesterne fra Fron Traktorservice, Eik-senteret Vinstra, A-K maskiner Vinstra, Akershus Traktor Vinstra og Felleskjøpet på Otta, i tillegg til to personer fra arrangementskomiteen. Deltakerne kan derfor føle seg trygge på at det er rikelig med faglig kompetanse i juryen, og at mange ulike merketilhørigheter er representert.

Annonse

De besøkende på Traktorrock får muligheten til å stemme fram vinneren i kåringen Gudbrandsdalens fineste traktor. Foto: Traktorrock

Avslutter med konsert

Årets utgave av Traktorrock er den fjerde i rekka, og i år er det den lokale organisasjonen Kvinner i landbruket som er arrangør. I tillegg til en arrangementskomite bestående av ni damer, er det et stort apparat rundt som bidrar med hjelp og dugnad både i planlegginga og under selve arrangementet.

I tillegg til traktorkåring og parade blir det mange ulike tilbud i Vågå denne dagen. Det lokale næringslivet stiller ut sine produkter, det blir aktiviteter for barn og voksne, og trolig også mye god mat. På kvelden inviteres det til utendørskonsert der flere ulike band vil spille.

Neste artikkel

Lanserer førerløs traktor