Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jubileum for motorprodusenten Agco Power

Feirer 75 år og 1 million produserte motorer.

Jubileumsmotoren: Motor nummer 1 million fra Agco Power ble produsert i Finland, etter 75 års drift i selskapet. Foto: Produsenten

Agco er eierselskapet til traktormerkene Fendt, Massey Ferguson, Valtra og Challenger. Mer enn 70 prosent av traktorene disse merkene produserer har motor fra Agcos egen motorprodusent Agco Power, som i år har 75-årsjubileum, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Fire fabrikker

Agco Power startet sin motorprosuksjon i Linnavuori i Finland, og etter hvert ble denne fabrikken en viktig del av Valtras traktorproduksjon. I 2004 kjøpte det amerikanske selskapet opp den finske traktorprodusenten. I dag produserer Agco Power 3-, 4-, 6,- og 7-sylindrede dieselmotorer i til sammen fire fabrikker rundt om i verden: Linnavuori i Finland, Changzhou i Kina, Mogi das Cruzes i Brasil og General Rodriguez i Argentina.

Martin Richenhagen, styreleder, president og administrerende direktør i Agco, sier at Agco er stolte over å kunne feire 75 år med motorproduksjon. Han forteller også at motor nummer 1 million produsert av Agco Power ble satt sammen på fabrikken i Finland, der det hele startet.

Annonse

Klare for steg 5

Dr. Helmut Endres, som er senior visepresident for teknikk i Agco, forteller at de allerede har utviklet en motor som tilfredsstiller kravene i steg 5, eller Stage V, som vil bli innført i EU de neste årene.

– Nye reguleringer om utslipp vil gradvis bli innført i EU i 2019 og 2020. Agco Power startet utviklingen til steg 5 for noen år siden, for å være forberedt på endringen som kommer. Motorer etter denne standarden har allerede blitt testet i samarbeid med våre kunder, sier han ifølge pressemeldingen.

Neste artikkel

Sølv til Valtra Smartglass