Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere kårer Europas beste traktorsjåfør

Michelin låner ut testområde

Åtte nye John Deere 6250R står klare til deltakerne i konkurransen Europas beste traktorsjåfør. (Foto: Camille Mazoyer)

John Deere og Michelin vil i juni invitere 16 håpefulle traktorførere fra ulike land til Clermont-Ferrand i Frankrike for å konkurrere om å bli Europas beste traktorsjåfør. Konkurransen vil finne sted på Michelins testområde i den franske byen, som omfatter 19 testløyper med en samlet lengde på 4,1 mil. Konkurransene vil bli gjennomført med åtte nye John Deere 6250R med 29-tonns boggihengere fra Joskin, og traktorene blir selvfølgelig utstyrt med Michelin-dekk.

Måles på effektivitet

I begynnelsen av konkurransen må deltakerne velge sin egen strategi for kjøringen, samt velge de rette traktorinnstillingene for den oppgaven som skal løses. De må også velge det mest fordelaktige dekktrykket. Konkurransen består deretter i å fullføre to oppgaver, en med jordekjøring og en med veikjøring. Deltakerne blir bedømt innenfor kategoriene hurtighet, drivstofføkonomi, jordpakking og kjøreferdigheter.

Fokus på dekk

John Deeres mål med konkurransen er å vise hvordan flinke sjåfører kan få mest mulig ut av traktorene sine. Resultatene i konkurransen skal vise hvordan sjåføren kan spare både tid og penger ved å ta de rette avgjørelsene og gjøre de rette maskininnstillingene.

Annonse

Michelins rolle i konkurransen, i tillegg til å låne ut testområdet sitt, er å sette fokus på at riktige dekk er viktig for traktorens samlede yteevne. Avhengig av vekt, fart og dekktrykk kan både dieselforbruk, marktrykk og dekkslitasje reduseres, ifølge dekkprodusenten.

LES OGSÅ: John Deere lanserer kjørespak i nye 6250R

Neste artikkel

John Deere: Ingen førerløse traktorer på lenge