Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Importør- og forhandlerskifte til tross – Valtra vokste i 2016

Valtra-sjef Tor Jon Garberg er kjempefornøyd med fjorårets resultater.

Valtra økte sin markedsandel fra 14,8 prosent i 2015, til 15,1 prosent i 2016. I antall registrerte ble det registrert 467 traktorer, 10 flere enn i 2015. (Foto: Valtra)

– Når en tenker på hva vi har vært igjennom, med importørskifte og endringer i forhandlerstrukturen, der noen store har gått ut, og mange nye har kommet til, endte 2016 over all forventning, sier Tor Jon Garberg, salgssjef for Valtra til traktor.no.

Vokser i stabilt marked

1.oktober tok Eikmaskin over Valtra-importen, og en rekke nye forhandlere hadde kommet på plass. Faktisk viser registreringstallene at siste kvartal ble de beste enkeltmånedene for Valtra i løpet av året, noe Garberg lar seg imponere over.

– Mot slutten hadde ikke forhandlerne som skulle ut, fokus rettet mot Valtra. Men ser en på tallene fra oktober og ut året, så konstaterer jeg at vi har fått en fantastisk start for det nye systemet.

Tor Jon Garberg, salgssjef for Valtra hos Eikmaskin.

Salgssjefen må helt tilbake til 2009 for å finne tilsvarende markedsandel totalt for året. Da hadde Valtra 16,0 prosents markedsandel, et nivå Garberg og Valtra-teamet har satt som mål for 2017.

– Vi har en målsetning om ett prosentpoeng opp, fra 15 til 16 prosent. Ser en på totalmarkedet, som har vært nærmest uendret siden 2014, er det ingenting som indikerer store endringer i 2017, det er enestående sammenlignet med markedet i Europa for øvrig, påpeker Garberg.

Traktor.no oppsummerer traktoråret 2016:

Slik endte traktoråret 2016

FK-sjef: – Vi er der vi skal være, på topp

Tiårets nest beste for Massey Ferguson

Importør- og forhandlerskifte til tross - Valtra vokste i 2016

Kraftig økning i importen av brukte traktorer

A4-modeller på vei?

Annonse

2016 bød på viktige nyheter for Valtra, der N4-serien er deres nye volumselger.

– N4-serien ble lansert på tampen av 2015, og vi begynte å levere de første modellene i 2016, med en god overlapp sammen med de utgående N3-modellene. De største N3-modellene ble levert i oktober, mens den minste modellen – N103 – skal være med oss inn i 2017. Vi hadde også full tilgang på T4 hele året, og da de nye forhandlerne kom inn, klarte de å ta tak i gamle bestselgere, A83 og A93, forteller Garberg.

De to A3-modellene kan sammen med N103 selges fram til oktober, da strengere utslippskrav setter en stopper. På spørsmål om hvorvidt det kommer noen arvtaker, melder en hemmelighetsfull Garberg at det nok er noe på gang. Utover det kan vi nok ikke vente oss noen større Valtra-nyheter.

– Det kan være noen små nye ting, men ingen store endringer på N4, T4 og S4. Vi ser at N4 har slått skikkelig an med en del modeller, og det blir spennende å se om vi fortsatt er størst over 150 hestekrefter, som vi var i 2015.

Fikk du med deg alle nyhetene om Valtra og deres forhandlere i 2016? Her er lista over fjorårets saker på traktor.no:

En ny epoke for Akershus Traktor

Tre nye Valtra-forhandlere klare

Rendyrker tre merker under ett tak

Valtra inn hos Eiksenteret Namsos

Valtra feirer designpris med gullfarget N174

Ni Eiksentre klare for Valtra

VIDEO: Jostein (18) sikret seg storkontrakt og gjorde storhandel

Kjører i hundegang med autostyring

Neste artikkel

John Deere drar fra i jubileumsåret