Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fendt, Kubota og Claas på topp blant europeiske forhandlere

Stor undersøkelse blant 1 205 maskinforhandlere.

Fendt, Kubota og Claas havnet på henholdsvis første-, andre- og tredjeplass i undersøkelsen. (Foto: Espen Syljuåsen)

Den europeiske organisasjonen Climmar, som ivaretar maskinforhandleres interesser over hele Europa, har laget sin årlige «Dealer Satisfaction Index» (DSI) spørreundersøkelse blant sine medlemmer. Her sjekker de ut hvor tilfreds forhandlerne er med sin spesifikke leverandører av traktormerker.

Blant europeiske maskinforhandlere ligger Fendt, Kubota og Claas på de øverste plassene, når det gjelder oppfølging, service og utvikling fra produsenten, skriver Landbrugsavisen.

Same nederst

Same ligger nederst på listen med New Holland og McCormick like foran. Midt i feltet ligger Valtra, John Deere, Massey-Ferguson, Case IH og Deutz-Fahr.

– Vi er særdeles glad for de positive tilbakemeldingene forhandlerne har gitt. Det betyr at Fendt og dets forhandlere har et konstruktivt og suksessfylt partnerskap, sier Christian Erkes, salgsdirektør hos Fendt til avisa.

Resultatene er basert på gjennomsnitt av alle spørsmålene, som er vidt sprett, i undersøkelsen.

Reservedeler og garantisaker

Annonse

Hver enkelt forhandler har vurdert sin leverandør på en lang rekke parametere, for eksempel merkevarens status, salgsstøtte, reservedeler samt ulike garantisaker. Med i undersøkelsen er også leverandørens tilstedeværelse og hjelp til markedsføring.

Én ting er de personlige relasjoner, noe annet er produktene. Her har forhandlerne også gitt poeng for utvikling av produktprogram, finansiering og også tyverisikring.

Ingen norske forhandlere deltok i undersøkelsen.

I alt 1 205 maskinforhandlere fra Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Holland, Sveits og England har deltatt i undersøkelsen. Les mer om undersøkelsen og se alle funnene i Climmars rapport.

Neste artikkel

Valtra T254 er Årets traktor