Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dansk 22-åring kjøper maskinstasjon

Søren Gad har spart penger til drømmen i 10 år.

Eierskifte: Otto Bossen (t.v.) selger nå maskinstasjonen sin til Søren Gad.

I en alder av 22 år har Søren Gad kjøpt Bredebro Maskinstation, etter at stifterne - Margit og Otto Bossen - har besluttet seg for å trekke seg fra ledelsen. De er fra januar ansatte under Søren Gad, beretter landbrugsavisen.dk.

Søren har allerede stor erfaring med maskinstasjonsdrift, da han siden guttedagene har arbeidet hos foreldrene Anders og Helene Gad, i virksomheten Gads Maskinstation I/S, 30 kilometer derfra. Han er oppflasket på dieselolje, konkluderer avisa.

Bredebro Maskinstation har ni traktorer, to selvgående finsnittere og to hjullastere.

Annonse

De siste to årene har han vært selvstendig næringsdrivende med planteproduksjon på leid jord. Nå tar han et skritt ekstra og blir leder av de cirka åtte ansatte, men med litt større mannskap rundt arbeidstoppene.

– Jeg har alltid, helt siden jeg jobbet som skolegutt fra jeg var 12-13 år gammel, hatt en etableringskonto, så jeg har spart temmelig mange penger opp i betraktning av min alder. Men det er ikke noe som monner mye i denne sammenheng. Men det er jo et godt signal til banken. I tillegg har mine foreldre hjulpet meg en smule økonomisk, forklarer Søren Gad.

Besøk maskinstasjons facebook-side og se bilder og video fra drifta.

Neste artikkel

Valtra T254 er Årets traktor