Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas reetablerer seg på Romerike

Lena Maskin åpner ny avdeling på Dal i Akershus.

Lena Maskin åpner ny midlertidig avdeling på Dal i Akershus, men skal på sikt etablere seg på Kløfta/Gardermoen.

Fra 1. mars starter Lena Maskin opp ny avdeling på Dal i Akershus. Den nye avdelingen vil ligge midlertidig på Ørnefeltet på Dal inntil man finner en ny permanent lokasjon på Kløfta/Gardermoen.

– Vi vurderer å bygge nytt dersom vi ikke finner egnede lokaler, forteller John Henrik Stadtler, administrerende direktør i Lena Maskin.

Rekruttert seks ansatte

Med seg på laget har han avdelingsleder Ivar Brunsberg og verksmester Henning Davidsen, som tidligere har vært serviceleder og verkstedsjef hos A-K maskiner Kløfta. I tillegg er det rekruttert to selgere og to serviceteknikere, og det vil også bli leid en en servicetekniker med god kompetanse på Claas.

Stadtler gleder seg til å ønske gamle og nye kunder velkommen til den nye avdelingen. Nå kurses serviceteknikerne på Claas-produktene, slik at de har den aller siste produktkunnskapen når den nye avdelingen åpner.

Samarbeider om utstillingshall

Grunnet plassmangel kommer det i oppstarten på Dal ikke til å være noen butikk, slik det er på Lena Maskins andre avdelinger. Norwegian Agro Machinery AS, som eier Lena Maskin, har imidlertid inngått avtale med Einar Linde om å benytte hans utstillingshall sentralt på Kløfta til å vise fram selskapets maskiner til potensielle kunder.

Disse fasilitetene vil bli tatt i bruk allerede fra januar 2017 og vil bli en integrert del av det nye Claas-konseptet. Anlegget vil stå til disposisjon for alle Claas-forhandlere med umiddelbar virkning, og her vil kunder kunne se på de nyeste og mest moderne maskinene fra Claas, Lemken, Bogballe, Kivi Pekka og Multiva.

– Vi er meget fornøyde med å finne en felles løsning sammen med Einar Linde, og har allerede fått mange positive tilbakemeldinger fra kunder om at dette er riktig vei å gå. Vårt hovedfokus er at den profesjonelle bonden i Norge, som er vant til Claas-kvalitet, fortsatt skal få det i tiden fremover, sier produktsjef Bjørn Tønsberg i Norwegian Agro Machinery.

Starter for seg selv

Annonse

– Jeg gleder meg til å være med å jobbe for Claas igjen, og å samarbeide med Norwegian Agro Machinery. Vårt felles ønske er å vise maskiner, både teoretisk og i praksis. Våre kunder og forhandlere vil med dette få en mer dyptgående kunnskap om produktene, uttaler Einar Linde.

Han var med å grunnlegge Akershus Traktor, hvor han har jobbet med salg av blant annet Claas. Linde avsluttet samarbeidet med Akershus Traktor ved årsskiftet, for å drive sitt eget selskap, Linde Agro AS. I tillegg til samarbeidet med Norwegian Agro Machinery, har Linde også overtatt importen av Mepu korntørker.

LES OGSÅ: En ny epoke for Akershus Traktor

SE VIDEO: Bli med Tormod Eitrheim på oppdrag med Xerion 4000

LES OGSÅ: Lena Maskin overtar Namdal Maskinsenter

Neste artikkel

Valtra T254 er Årets traktor