Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Blå tur rundt Storbritannia

Kjører 800 mil i hver sin New Holland

En av New Holland T6-ene utenfor fabrikken i Basildon, Essex. Foto: Blue Force Club

To medlemmer av traktorentusiast-klubben Blue Force har begynt på en rundtur som aldri før har blitt gjennomført med traktor. De skal kjøre store deler av den engelske, walisiske, skotske og irske kysten, en reise de beregner til over 5000 miles, eller drøyt 8000 kilometer! Bakgrunnen for reisen er at New Holland i år feirer 100 år som traktorprodusent.

Forhandler spanderte fergetur

Det er Philip Gibson og Peter Plehov, henholdsvis leder og kasserer i klubben, som legger ut på den strabasiøse turen. De kjører to splitter nye New Holland-traktorer, en T6.145 og en T6.180, som traktorprodusenten har donert. Begge traktorene drar på hver sin tilhenger, den ene fylt med diesel, olje og utstyr, mens den andre er ment for matlaging og overnatting. Sistnevnte har Philip og Peter bygget selv.

Turen er nesten utelukkende finansiert av klubbens medlemmer og sponsorer. New Holland-forhandleren Robertsons på Orknøyene har spandert fergetur for de to ekvipasjene, for å sikre at også øyboerne i nord får besøk av begivenheten. Også andre New Holland-forhandlere benytter muligheten til å feire jubileet og støtte de to reisende, ved å ha ulike arrangementer langs ruta.

51 dager på veien

«The Coastline Challenge», eller «Kystlinje-utfordringen» handler ikke bare om feiring, men samler også inn penger til to ulike veldedige formål. Både Steps Conductive Education Center og Cancer Reaserch UK vil nyte godt av innsamlingene som finner sted både underveis og i tiden etter turen. Philip og Peter har som mål å samle inn 25.000,- pund i løpet av 2017, noe som med dagens kurs tilsvarer cirka 285.000,- norske kroner.

Annonse

«The Coastline boys», som de kalles på klubbens egen Facebook-side, kjørte av gårde fra New Holland-fabrikken i Basildon, Essex på skjærtorsdag. På turen vil de blant annet komme innom steder som Bournemouth, Galway, Edinburgh og de før omtalte Orknøyene. De planlegger å bruke 51 dager på reisen, før de igjen svinger inn på fabrikken i Basildon den 2. juni.

Du kan følge turen på Blue Force sin facebookside, som du finner her.

Neste artikkel

Traktormarkedet fyrer bare på tre sylindre