Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

-Ballen ligger helt klart hos myndighetene

Ikke landbruket som forsinker bredderegler

Amund Johnsrud (innfelt) leder arbeidsgruppen som jobber med tilpasse trafikkregelverket for traktor og landbruksmaskiner til det moderne landbruket som drives i Norge. Arkivfoto: Traktor.no

Tidligere denne uken skrev Traktor.no at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har purret opp arbeidsgruppen med representanter fra landbruket og veimyndighetene om å levere inn sine anbefalinger senest 10. oktober. Opprinnelig skulle saken ha vært klar nå.

I pressemeldingen fra Solvik Olsen kan det virke som om det er arbeidsgrppen som er årsaken til forsinkelsene. Tilbakemeldingen fra arbeidsgruppen er imidlertid at det ikke stemmer.

-Hadde presiseringen av oppdraget slik den nå foreligger vært klar ved bestillingen hadde saken vært klar i god tid før 1. juni, sier Amund Johnsrud. Han er seniorrådgiver i næringspolitisk avdeling i Norges Bondelag og leder av arbeidsgruppen.

Han forteller at arbeidsgruppen har hatt en god prosess med vegdirektoratet, men når det gjelder avstandsbegrensningen på 34 kilometer har de spilt inn at den er lite hensiktsmessig.

Ønsker 50 km-grense

-Reglene som tilsa at samdrifter må ligge innenfor en avstand på 17 kilometer er ikke lengre gjeldene. Landbruket har foreslått at 50 kilometer er en bedre begrensning enn 34, altså 2 x 17 kilometer, slik det står i oppdraget. Vi har også foreslått andre virkemidler som bruk av skilting og følgebil i enkelte tilfeller, sier Johnsrud til traktor.no.

Han mener hele prosessen har drøyd unødvendig ut i tid, men at dette skyldes mangelfull kommunikkasjon mellom direktorat og departement.

- Ballen ligger helt klart hos myndighetene i denne saken, sier Johnsrud

Annonse

Han er glad for at representanter fra samferdeslsdepartementet nå skal bli med i arbeidsgruppa og håper at kan bidra til at de rekker å gi sine anbefalinger innen 10. oktober.

-Det er bare en måned igjen, så jeg håper vi klarer å få sluttført oppdraget nå, sier Johnsrud.

LES OGSÅ:

FrP lovte opprydding – etter fire måneder har intet skjedd

Slik søker du om dispensasjon for landbruksmaskin over 3,5 meter

Når må man ha fartsskriver i traktoren?

Neste artikkel

Lanserer førerløs traktor