Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

100 år med traktorproduksjon

New Holland feirer i hele 2017.

Traktorene som i dag markedsføres under navnet New Holland, bærer arven etter flere gamle storheter i landbruksmaskinbransjen. New Holland er nemlig et relativt nytt navn i traktorsammenheng, men har danket ut merkenavn som Fiat, Ford og Fordson (på bildet). Sistnevnte var først til å produsere traktor, allerede i 1917, og det er nettopp det New Holland ønsker å feire i år. (Foto: Espen Syljuåsen)

Allerede tidlig i januar startet New Holland sin jubileumsfeiring med boklansering. Boka «100 years of Fordson, Ford and New Holland Tractors 1917-2017» inneholder over 1 200 bilder og detaljer av traktormodeller fra starten i 1917. Den gir trolig entusiastene mye godt lesestoff, og New Holland fortsetter feiringen utover året forteller de på sine nettsider.

Utstilling

På Storbritannias største messe for landbruk og maskiner, Lamma, stilte de i forrige uke ut to gamle Fordson-traktorer, en Fordson F-serie fra 1926 og en Fordson Dexta, ved siden av de nye, topp moderne modellene.

– Vi er stolte av å ha oppnådd 100 år med traktorproduksjon. New Holland har vært innovative og forbedret traktorteknologien hele veien, slik at våre maskiner er effektive, produktive og dekker bondens behov, sier James Ashworth som er marketing manager i New Holland.

Ut på tur

I april fortsetter feiringen med en to måneder lang rundtur langs kystlinje av England, Wales og Skottland. To nye T6-traktorer skal bringe 100-år med historie ut til viktige landbruksområder langs kysten.

LES OGSÅ: Store modeller gir New Holland vekst

Annonse

Er du heldig og har gamle utgaver av Traktor på lur, finner du hele historien bak New Holland i Traktor nummer 5 og 6 fra 2014 (se faksimile over).

Og hvis du fortsatt ikke er abonnent kan du bli det her!

LES OGSÅ: Case IH feirer 175 år

LES OGSÅ: CNH-fabrikken i Basildon jubilerer

Neste artikkel

Traktormarkedet fyrer bare på tre sylindre