Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hvem skal selge hva?

Er det virkelig så interessant å vite hvem som selger ditt eller datt?

McCormick er et av merkene som er i spill i det norske markedet, etter at Danish Agro til høsten kjøper aksjene i Lena Maskin, for å gjøre dem til Claas-forhandlere. (Foto: Agroteknikk)

Hæ, kan det være mulig? En kollega ble overrasket da jeg forleden dag fortalte om trafikkøkninga på traktor.no. Etter at Lantmännen-saken rullet i gang i fjor høst, har pilene pekt jevnt oppover. Er det virkelig så interessant å vite hvem som selger ditt eller datt, fulgte min kollega opp?

Svaret er kort og godt ja. Norske bønder og entreprenører bryr seg om sine leverandører, og vil gjerne vite hva og hvem de kan forholde seg til i framtida.

Mange faktorer spiller inn. En sønn av en svoren Ford-mann kjører gjerne New Holland i dag, noe vedkommende akter å gjøre i overskuelig framtid, samme hvem som forhandler merket. En annen kunde kan være tro mot sin lokale forhandler, samme hvilket merke de måtte ha. Gjerne har forholdet mellom kunde og selger vart i mange år, det er ikke rent sjelden jeg får til svar at «jeg handler bare traktor av den selgeren». Da er det ikke så rart at man blir litt nysgjerrig på hva som skjer, når selgeren plutselig en dag skal selge noe annet enn før.

Enda viktigere enn hvor en får kjøpt noe nytt, er hvem som følger deg opp når noe ryker. Det er interessant å kartlegge rundt omkring i landet; noen forhandleres verk­steder og serviceinnstilling går det gjetord om, andre har mer å gå på. Om en forhandler skifter leverandører, vil de selvsagt fortsette å følge opp sine tidligere kunder så langt det er mulig, men at fokus dreies over på den nye leverandøren, er ikke til å komme fra. Kanskje er det beste alternativet å kontakte den nye forhandleren, men hva hvis denne er dobbelt så langt unna?

Nei, det er kanskje ikke så rart at intervjuene og artiklene vi skriver om dette temaet, blir godt lest. I denne utgaven kan du eksempelvis lese om A-K maskiners styreleder, som svarer klokkeklart: A-K skal eies – og lykkes. Samtidig kan vi melde at A-Ks forhandler på Gol igjen har pustet liv i den gamle avdelinga på Leira i Valdres. Ikke mange kilometerne unna har Svenningsens knyttet til seg én av fem nye forhandlere som skal selge Kubota. For noen uker siden kunne også Eikmaskin proklamere at ni av deres Eiksentre er klare for å ta imot Valtra.

Norske bønder og entreprenører bryr seg om sine leverandører, og vil gjerne vite hva og hvem de kan forholde seg til i framtida.

Annonse

I skrivende stund gjenstår likevel en rekke avklaringer, særlig rundt Akershus Traktor og deres redskapssortiment og Claas og deres forhandlernett. I tillegg trekkes redskapsleverandører i ulike retninger. Min magefølelse er at det allerede før du leser dette, har kommet nye, interessante meldinger om temaet. Vil du være oppdatert til enhver tid, finner du de ferskeste bransjenyhetene på traktor.no.

NB: Som ventet har det skjedd mye etter at denne leder'n ble skrevet. Akershus Traktor har presentert sitt redskapssortiment, og i forrige uke offenliggjorde Danish Agro at de kjøper Lena Maskin.

Denne leder'n er hentet fra Traktor nr. 3/16. Magasinet ble sendt til våre abonnenter 24. juni, men er du ikke abonnent har du mulighet til å kjøpe Traktor i løssalg fra 30. juni. Finn ditt nærmeste utsalgssted i denne oversikten. Ønsker du å få Traktor rett i postkassa kan du bestille abonnement her.

Neste artikkel

Norske teknofriker