Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Danish Agro skal selge Claas i Baltikum

Kjøper seg inn i virksomhet i Estland, Latvia og Litauen.

Illustrasjonsfoto: Claas

Før helgen inngikk Danish Agro en avtale med det finske konsernet Kesko om å overta 45 prosent av deres aksjer i de tre baltiske maskinselskapene AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva. De tre selskapene håndterer maskinsalg, herunder eksklusivitet for Claas’ produktserie, i de respektive tre landene, skriver Danish Agro i en pressemelding.

God dekning

– Jeg er veldig fornøyd med avtalen med Kesko. Den fører til at Danish Agro nå blir representert med salg av Claas i de seks skandinaviske landene og i Baltikum. Vi har et godt og tillitsfullt samarbeid med Claas, og vi ser mange fordeler i å utvide samarbeidet i flere land, sier konsernsjef i Danish Agro Christian Junker.

De tre selskapene danskene investerer i er markedsledende innenfor sitt felt.

– Samlet sett får vi nå en meget sterk markedsposisjon som partner til baltiske bønder, sier Junker.

LES OGSÅ: Agco iverksetter Route 66-strategien i Danmark

Danish Agro

Danish Agro konsernet består av flere selskaper som driver virksomhet innenfor landbruket. I hovedsak jobber de ulike selskapene innenfor salg av fôrblandinger, råvare- og vitaminblandinger, gjødsel, plantevern, såfrø og energi. Konsernet forhandler ogsgå en rekke sterke maskinmerker til landbruket. Danish Agro har cirka 5000 medarbeidere og vil i 2017 ha en omsetning på 33 milliarder danske kroner.

LES OGSÅ: Danish Agro overtar LMB Danmark fra nyttår

Fremtidsplaner

Danish Agro har i avtalen med Kesko en mulighet for å erverve de resterende 55 prosentene av aksjene innen utgangen av 2019. I tillegg gir avtalen mulighet til å kjøpe ut Keskos maskinaktiviteter i Finland, hvor Claas blant annet forhandles eksklusivt, innen utgangen av 2020.

Annonse

– Det er ingen konkrete planer om å gjennomføre dette for øyeblikket, men vi er glade for at vi nå har tid til å overveie mulighetene ved en eventuell fremtidig investering, sier Junker.

Et fremtidig oppkjøp krever imidlertid godkjenning av de enkelte lands konkurransemyndigheter.

LES OGSÅ: DLG tapte 800 millioner på Kongskilde-eierskapet

LES OGSÅ: Danish Agro - en ny aktør i det norske maskinmarkedet

LES OGSÅ: MF oppnår eksklusivitet i Baltikum

Neste artikkel

Ny Claas-forhandler i Sogn og Fjordane