Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Farget Valdres lysegrønn

Lena Maskin Røn bidro til at CLAAS traktor ble markedsleder i Valdres i 2017.

Godt salg: De sju ansatte hos Lena Maskin avd. Røn: Fra venstre Mats Bråten, verksmester, Torgeir Øyen, butikk/deler, Jan Lyngstad, butikk/deler, Rune Roland, salgskonsulent, Oddvar Brestad, avdelingsleder, Jan Erik Hagen, mekaniker, Kristian Tvenge, mekaniker. Foto: Norwegian Agro Machinery

Av de 32 nyregistrerte traktorene i Valdres-kommunene i 2017, var hele 10 av disse en Claas. Det gir en markedsandel på godt over 30 prosent. Dette skriver Norwegian Agro Machinery, som er importør av Claas til Norge, i en pressemelding.

Lena Maskin avd. Røn er en av åtte Lena Maskin-avdelinger, med salgsdistrikt i Indre Sogn i tillegg til Valdres. De har vært forhandler av Claas traktor og grasutstyr siden høsten 2016. Avdelingen har sju ansatte, og en årlig omsetning på 25-30 millioner kroner.

Salgskonsulent Rune Roland forteller i pressemeldingen at kundene som har handla er en god blanding av både små og store bønder, i tillegg til bonden som driver med entreprenørdrift på si.

– Vi takker for tilliten. Dette er stor stas for oss, understreker avdelingsleder Oddvar Brestad hos Lena Maskin avd. Røn.

Brestad har vært ansatt hos Lena-avdelingen i 30 år, og sammen med de seks kollegaene utgjør han en svært stabil og anerkjent stab.

– Det er ikke så mye utskiftninger her. Folk kjenner og stoler på oss, fortsetter Brestad.

Ydmyk selger

­– Claas har et godt rennommé, det har vi merket godt etter at vi startet å forhandle produktene fra den tyske familiebedriften høsten 2016. I tillegg har vi her på Røn et godt rykte for vår service. Det skal være lettvint å komme innom og få hjelp, og man skal få god kundebehandling, framhever Roland.

Den ydmyke selgeren tillegger kollegene i både verksted og butikk æren for de gode resultatene. Om en kunde og en maskin ikke blir fulgt opp, stopper salget.

– Jeg hadde aldri klart å gjøre jobben jeg har gjort uten Oddvar og gjengen på huset. Dette er ikke et «one man»-show, sier Roland.

Annonse

Også presser og river

Gjengen i Røn er nemlig flinke til ta hånd om maskiner som har feil eller skader, de låner gjerne bort utstyr når det trengs, og de er flinke til å skape aktivitet.

– Vi hadde vel minimum 100 personer innom her i løpet av dagen på vårt tradisjonsrike rakfisklag, for det gikk med mer enn 8 kilo fisk, smiler Brestad.

– Også har vi både vår- og vinterdager, og i sesongen er vi aktivt ute og tilbyr kunder å låne demonstrasjonsutstyr, legger Roland til.

I tillegg til et godt traktorsalg, er det også andre lysegrønne produkter som finner veien til Valdres-bonden.

– Fram til 2016 var det solgt ei kombipresse fra Lena Maskin her oppe, i fjor solgte vi sju, pluss ei singelpresse. I tillegg leverte vi fem to-rotors samleriver, og årsaken er ene og alene at vi har fått inn Claas, og at vi tilbyr gode priser på deres produkter, hevder Roland.

Neste artikkel

VIDEO: Førsteslåtten på Tanum gård