Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Case IH oppdaterer Maxxum

Ny transmisjon og nytt motoralternativ for CVX.

Nye Maxxum har fått samme utseende på grillen som den 300 hesters sterke storebroren Optum Foto: CNH

Den nye transmisjonen har fått navnet ActiveDrive 8 og tilbyr åtte powershifttrinn i hver gruppe. Dette gir transmisjonen totalt 24 steg både framover og bakover. ActiveDrive 8 plasserer seg mellom den eksisterende firetrinns powershift og det trinnløse alternativet CVX, som har vært tilgjengelig på Maxxum.

Den første gruppa kan du med den nye transmisjonen oppnå hastigheter opp til 10,2 kilometer i timen. Denne gruppa skal ifølge Case IH være designet for ekstra tunge arbeidsoppgaver, som å trekke en tung tilhenger ut fra jordet. For arbeid knyttet til radkulturer, vil transmisjonen kunne utstyres med krypegir for å oppnå ekstra lav framdriftshastighet. Den andre gruppa skal greie de vanlige arbeidsoppgaveene på jordet. Her kan du justere hastigheten fra 1,6 til 18,1 kilometer i timen.

Kick-down

Til veitransport skal transmisjonens to siste trinn, logisk nok, være best egnet. Sammen med nyheten om åtte trinn i hver gruppe har den nye transmisjonen en funksjon som gjør at du kan gire deg raskt gjennom flere gir av gangen, slik at du ikke trenger å gå innom hvert eneste gir, hvis du skal raskt opp i hastighet. I tillegg er transmisjonen utstyrt med automatfunksjon, som velger hvilke gir som egner seg best i forhold til fart og motstand, og som kan gire seg gjennom alle de 16 girene i de to øverste trinnene.

For å overstyre transmisjonsautomatiseringa har Case IH lansert en funksjon som er best kjent fra eldre, amerikanske biler med automatgirkasse, nemlig en kick-down-funksjon. Trykker du gasspedalen i bånn, vil girkassa gire ned ett trinn. Sammen med det nye transmisjonsvalget har Maxxum fått et mer aggressivt utseende. Grillen er hentet fra storebror Optum og har LED-lys i grillen.

I det første gruppegiret på den nye ActiveDrive 8 transmisjonen har du makseffekt på 10,2 kilometer i timen. Noe som skal i følge produsenten være godt egnet for ekstra tunge arbeidsoppgaver. Foto: Produsenten

Vises på Agritechnica

Annonse

I tillegg til den nye transmisjonen har det også dukket opp et nytt motoralternativ. I den trinnløse serien vil en 175 hk sekssylindret modell ved navn Maxxum 150 CVX, bli toppmodellen. Det vil si at man kan velge mellom en firesylindret, trinnløs traktor på 175 hester, eller en sekssylindret traktor med samme effekt.

Maxxum 150 Multicontroller og Maxxum 150 CVX vil være tilgjengelige fra tredje kvartal av 2018 og vil bli vist for publikum første gang på Agritechnica i november.

LES OGSÅ: Verdensrekord i lavt drivstofforbruk

LES OGSÅ: Sådde 5020 dekar mais på 24 timer

Neste artikkel

John Deere drar fra i jubileumsåret