Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Vakker hveteinnhøsting i USA

Landbruksfilm nominert til prestisjefull drone-filmfestival

Siden fotografen Doug Armknecht giftet seg inn i en familie som produserer hvete i Kansas i USA har han fra 2012 lagd filmer fra gården. Filmene har økt i kompleksitet og i popularitet på Youtube og har vært vist på lokale kinoer, før den hittil siste videoen fra 2016-sesongen nå har blitt nominert til en prestisjefull drone-filmfestival i New York.

– Jeg skjønner bedre nå at sånne filmer som vi lager fra gårdsdrifta hjelper mot alle misforståelsene og fiendtligheten som eksisterer mot landbruk. Landbruk og matproduksjon i Kansas handler om familier og gårder, og disse innhøstningsvideoene viser det. De viser familien som sammen går ut på åkeren for å få avlingen i hus. Videoer som dette kan vise folk hva gårdsdrift virkelig handler om i Kansas, sa Armknecht til en lokalavis i Kansas.

Gården drives ennå av svigerfaren hans Jhan LaRosh, men hele familien hjelper til. Innhøstingen foregår med tre Case IH 8230-treskere, en John Deere-traktor med skruevogn som transporterer kornet fra treskeren og ut av åkeren, og lastebiltransport av kornet fra åkeren. Terrenget er overraskende kupert, og kan til tider minne om flatbygdene i Norge.

Armknecht og kona som jobber som lærer, kommer hvert år hjem til familiegården hennes for å delta i innhøstingen. Filmingen og innhøstingen startet sent i juni i fjor sommer og de holdt på rundt o uker, og ble ferdige 8. juli. Videoen er skutt med to vanlige filmkameraer i tillegg til et GoPro-kamera og en drone.

Annonse

Total lengde på rå-filmen var hele 14 timer, noe som han kuttet ned til 10 minutter. I USA har landbruksvideoer blitt en ganske stor greie på Youtube der muligens Peterson Farm Bros er de største. Men det er ikke bare kids på Youtube som liker å se videoene til Armknecht.

– Innhøstinga er favoritt-tiden min på året, og jeg ser på videoene til Armknecht på vinterstid når snøen og vinden blåser rundt husene og jeg savner hvete-tresking, sier Jhan LaRosh.

Neste artikkel

Valtra T254 er Årets traktor