Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Se den førerløse Fendt-en til Beefwood Farms

Ute og sprøyter, uten sjåfør.

I Traktor 1/2016 var vi Down Under på besøk hos det nederlandske paret Gerrit og Pamela Kurstjens. Duoen styrer intet mindre enn 12 gårder med totalt 110 000 dekar, deriblant Beefwood Farms der vi fikk se deres førerløse Fendt i aksjon.

Denne uka fikk vi oversendt en interessant video som gir et godt innblikk i hvordan den unike traktoren fungerer – se video øverst i saken.

LES OGSÅ: Når traktoren tenker selv

I tillegg fant vi en annen imponerende video fra det «lille småbruket». Danske Kalle Kjelde har nemlig festet fjorårets innhøsting til filmen.

Annonse

I den nesten 10 minutter lange videoen ser vi hvordan de høster endeløse sletter, med hele fire Claas Lexion 770 og en New Holland CR9080. For å holde treskerne i gang til en hver tid kjører de ved siden av med gigantiske skruevogner, påmontert et ekstra matebord ettersom det praktiseres faste kjørespor med 12 meters avstand, og treskerne kjører med så brede MacDon-skjærebord at tømmeskruen ikke når helt bort. Fra skruevognene mates deretter avlinga over i vogntog, der ordet tog virkelig kommer til sin rett.

Les mer om Beefwood Farms og deres førerløse Fendt i Traktor 1/2016.

VIDEO: Rydder vei uten hendene på rattet

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin