Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra på topp i Sverige

CNH taper på forhandlerendringer

Ut av et totalt salg på 3520 traktorer i Sverige i fjor var det finnene og Valtra som stakk av med førsteplassen, med 24,9 prosent av markedet og 830 nyregistrerte traktorer. Rett bak på annenplass kom John Deere med 22,5 prosent, og på tredjeplass kom Massey Ferguson med 15 prosent.

På tross av store forandringer i forhandlerstrukturen i Sverige i fjor så økte det totale antallet registrerte traktorer med 492, eller 16 prosent. Men forhandler og importørendringene vises igjen i salgstallene for CNH-merkene og Claas.

På fire år har Claas har tapt hele tre fjerdedeler markedsandelen sin og stod bare for 1,2 prosent av de solgte traktorene i fjor. CNH-merkene har til sammen tapt en fjerdedel av markedet og havnet på 16 prosent.

At forhandleren Söderberg & Haak har valgt kun å selge Deutz-Fahr ser ut til å ha hatt sin virkning, da merket økte det totale antallet solgte traktorer med hele 103 stykker i 2016, og havnet på en markedsandel på 5,8 prosent. De tre merkene på toppen øker også i antall solgte traktorer; Valtra med 140, John Deere med 132 og Massey Ferguson med 81. …

Hvis en ser på traktorprodusenetene så er det Agco som dominerer markedet totalt. Nesten annenhver traktor var en Valtra, MF eller Fendt. Nummer to var fortsatt John Deere, mens CNH kom på en tredjeplass med 16 prosent.

Annonse

Det er flest registreringer i effektklassen mellom 85 og 125 hestekrefter, en størrelse som passer både skogbrukere, planteprodusenter og husdyrbønder og deltidsbønder. Samtidig så økte antallet traktorer i klassen 250 til 300 hestekrefter og de registrerte nesten like mange som i klassen 160 til 200 hestekrefter.

Modell for modell var det også Valtra som vant med 190 stk A83-er og på andre plass kom MF med sin beslektede 5609. Tredjeplass gikk nok en gang til Valtra og den noe større A93 som solgte 84 stk. …

Til forskjell fra norske tall for nyregistreringer, så inneholder også svenske tall også bruktimport.

LES OGSÅ: Valtra holder stand i Sverige

LES OGSÅ: Solvik-Olsen rydder opp i regelrotet

Neste artikkel

Massey Ferguson overtar andreplassen