Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Traktorcross på isen i Gudbrandsdalen

Påmelding innen 3. mars

Øystein Heggdal
Publisert: 16.02.17 11:00 | Oppdatert: 16.02.17 13:21

–To og to traktorer starter samtidig og kjører langs en slalåm-løype vi har merket opp på forhånd. Alle sjåførene får kjøre tre løp og så er det de to beste tidene som teller, forklarer PR-ansvarlig i den norske traktorcross-klubben, Hans Terje Nesbråten.

Den 11. mars blir det iscross med traktorer på Gudbrandsdalslågen på Tretten, en halv time nord for Lillehammer. Det er nok en gang Traktorcross-klubben som sammen med en lokal komite i Tretten inviterer til isbane-kjøring med traktor, og påmeldingsfristen er 3. mars.

–Vi har i flere år arrangert kjøring på is i Kirkenær, ofte samtidig som det har vært WRC-løp, men det har vært litt dårlig med snø i de siste årene, så derfor bestemte vi oss for å arrangere det på Losna isbane i stedet, forteller Nesbråten.

Han skal kjøre selv med sin ombygde 1961 modell Volvo Terra som har blitt jazzet opp med en Chevrolet 350 V8-motor på 320 hestekrefter.

–Det er to klasser; standard og modifisert. I standard-klassen er det bare å møte opp med den traktoren du har, du må bare ha hjelm, veltebøyle og magebelte. I modifisert-klassen er det litt strengere krav til blant annet veltebur og firepunkts-seler, forklarer han.

Det er ikke lov å kjøre med kjetting på traktorene på grunn av at de kan være farlige om de løsner. På framhjulene kjører de derimot med pigga ralley-hjul, og så er det skrupigg som gjelder i bakdekkene.

–Det er bare å gå på traktorcross.no og melde seg på. Og hvis det skulle være noe spørsmål så er det bare å kontakte oss, sier Nesbråten.VELKOMMEN TIL DEBATT PÅ TRAKTOR.NO

Les våre debattregler her.
comments powered by Disqus
Annonse