Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sju må gå i A-K maskiner

Nedbemanner hovedkontoret for mer effektiv drift

Færre direktører på hovedkontoret til A-K maskiner er oppskriften til mer rasjonell drift mener administrerende direktør Erik Grefberg, som nedbemanner med sju personer.

– Det er en netto nedbemanning på hovedkontoret på sju personer i tillegg til naturlig avganger på tre personer i 2017. A-K trenger å gjøre ting på en smartere måte, forklarer administrerende direktør i A-K maskiner Erik Grefberg.

Siden helga har det surret rykter i maskinbransjen om personalendringer i A-K maskin, noe som Grefberg nå kan bekrefte. Han kom inn i A-K i august i fjor og har fått i oppdrag av styret å snu år med negative resultater og den dårlige stemningen, og omstruktureringen av hovedkontoret er et ledd i det arbeidet.

– Vi må være ærlige på det at A-K i en årrekke har vært styrt av lite faktabaserte planer, men det nytter ikke i et så stort selskap. Vi må ha datadrevne beslutninger og vi er nødt til å lage en hensiktsmessig og rasjonell struktur, forteller han.

Endringen har som mål å gjøre A-K mer presis i vareforsyningen, fremstå mer koordinert i salgs- og markedsarbeidet og fokusere mye mer på verkstedsdriften.

– Vi må sørge for en rasjonell og effektiv vareforsyning. Når kunden bestiller en vare, skal den leveres raskt og effektivt. Vareforsyning er et helt eget fag, og nå samler vi dette ansvarsområdet under en person som kan faget. Tidligere har dette ansvaret vært delt ut over flere avdelinger og ledere, forklarer han.

Så skal salg- og markedsavdelinga reorganiseres. Produktsjefene som har kontakt med kunder og selgere går inn i samme avdeling med samme leder som hele resten av salgsapparatet i A-K. Fokusering av ansvarsområdene er vesentlig, og dette skjer også med stillingen som tidligere het Direktør Ettermarked.

Annonse

– Tidligere hadde verkstedansavarlig ansvar både for drift av butikker, deleforsyning og verksted. Men som jeg ser det finnes det ikke ett menneske som er god både på å drive butikk og på å drive verksted. Den nye direktøren for verkstedene får èn oppgave og det er å drive verkstedene og gjøre dem gode, forteller Grefberg.

Reorganiseringen betyr altså at det blir ti færre på hovedkontoret i løpet av året. Det blir med andre ord færre direktører i A-K.

– Jeg kom inn i august og skulle gjøre A-K bedre for både kunder, medarbeidere og eiere. Dette er en del av den jobben, avslutter han.

LES OGSÅ: Ny sjef lover kundene et offensivt A-K

LES OGSÅ: – A-K maskiner er ikke til salgs

Neste artikkel

VIDEO: Møkk og såing på Tyristrand