Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Massey på topp i november

For første gang siden januar klarer noen å vippe John Deere av tronen i traktorstatistikken.

Traktorstatistikken for januar -> november 2013, per merke:

Nå er det bare snakk om én måneds statistikk, og forspranget er ikke stort. Massey Ferguson kaprer førsteplassen med sine 51 registreringer, mens New Holland følger på med 47. John Deere, som har toppet månedsstatistikken hver måned bortsett fra januar, sikrer seg tredjeplassen med 45 registreringer, kun én traktor foran Valtra. Samlet tar disse fire merkene i overkant av 70 prosent av markedet i november, og som vanlig er det et godt stykke ned til resten av heatet.

Case IH, Deutz-Fahr og Fendt har notert jevnt mellom 15 og 25 registreringer per måned dette året, og november-tallene viser at de fortsetter den gode trenden. Alle tre ligger i pluss sammenlignet med i fjor, både på årsbasis, og også når vi sammenligner årets november mot fjorårets. Fendt er faktisk det merke med tredje størst vekst i markedet, bak John Deere og Valtra.

Ser vi på merkene der pila har pekt nedover i år, er det spesielt Massey Ferguson, New Holland og Zetor som utmerker seg. For tsjekkerne har nær en tredjedel av registreringene uteblitt dette året, viser statistikken.

Annonse

Mellom importørene knives det fortsatt tett, spesielt mellom andre- og tredjeplassen. I november registrerte Eikmaskin to flere traktorer enn A-K, og forspranget er dermed økt til tre. Lantmännen Maskin følger knappe 30 registreringer bak, så hvem som stikker av med hvilken pallplass, er ikke godt å si før rakettene fyker til værs.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin