Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ingrid selger traktordeler i korntørka

Slutta hos Akershus Traktor, åpna egen butikk

Ingrid Melhus (innfelt) har åpnet butikk med Greneprodukter på hjemgården. Foto: privat

Ingrid Melhus åpnet denne uken butikken GaLkramp på hjemgården Andseth på Inderøy i Nord-Trøndelag. Men mens de fleste gårdsbutikker selger egg, honning og husflid er det tyngre og hardere varer som den siste tiden har ankommet tunet på Andseth. Hun har nemlig startet salg av utstyr og deler til traktor og landbruk, i hovedsak produkter fra Grene.

Dette er ikke ukjent land for den tøffe Inderøysdama. Hun sluttet høsten 2016 etter over ti år på Akershus Traktors avdeling på Verdal, der hun jobbet på delelageret og i butikken. Før den tid var hun ansatt som mekaniker samme sted. Av utdannelse er hun landbruksmekaniker med læretid hos Felleskjøpet.

Butikk og melkeproduksjon

Selve butikklokalet har tidligere blitt brukt til både sommerfjøs, lager og korntørke. I dag står det ferdig ombygd og isolert, en jobb faren Ove og mannen Ottar har hjulpet Ingrid med.

Ottar driver til daglig med melkeproduksjon på gården. Han og Ingrid tok over etter hennes foreldre i januar 2013, og året etter bygde de ut det gamle fjøset og satte inn melkerobot. Faren Ove er fortsatt med i drifta når det trengs. Han er god å ha når travle onner krever ekstra hjelp på jordene.

Butikklokalet har tidigere vært både sommerfjøs, lager og korntørke. Foto: privat

Travel åpningsdag

Annonse

Navnet GaLkramp har Ingrid hentet fra det trønderske ordet for gjerdekrampe, noe man også kan kjenne igjen i butikkens logo. Dette er inspirert av at Grene bytter navn til Kramp, og dermed blir butikknavnet tett tilknyttet vareutvalget. Den ved første øyekast ulogisk plasserte store L-en er også der av en grunn.

- Jeg vil at navnet skal uttales på trønderdialekt, altså med tjukk l. Derfor valgte jeg å lage denne stor, slik at man skal se at det er noe spesielt med den, forklarer Melhus.

Selve åpningen fant sted mandag denne uken. Traktor snakket med Ingrid tirsdag formiddag, og det var en fornøyd butikkeier som tok telefonen.

- Salget var ikke det helt store første dagen, men det var mye folk og mange spørsmål. Jeg har tro på at mange vil komme tilbake og handle senere, forteller hun.

Neste artikkel

Bala Agri overtar Vreten