Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Grønn dominans i 16 av 19 fylker

Sjekk ut hvordan traktorsalget utviklet seg i ditt fylke.

(Arkivfoto: Espen Syljuåsen)

I 2014 brøt Massey Ferguson John Deeres mangeårige dominans, og tok føringen i registreringsstatistikken i 9 av landets fylker. Markedslederen måtte imidlertid innse at John Deere kom kraftig tilbake i 2015, og vips var nærmest hele landet farget grønt - igjen. Registreringstallene viser nemlig at John Deere topper i hele 16 av 19 fylker. Kun i ett fylke står MF på topp, da i sammen med John Deere. New Holland vinner nok en gang i Oslo, mens Valtra ble markedsleder i Vest-Agder og Troms.

Totalmarkedet gikk ned med to prosent i 2015, men til tross for dette opplevde hele 11 fylker vekst. I Hordaland økte traktorsalget til 210 traktorer, 32,1 prosent flere enn i 2014. Vekst er det også i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, det kan dermed type på at det er mer optimisme på Vestlandet enn ellers i landet.

LES OGSÅ: Slik endte traktoråret 2015

Størst prosentvis tilbakegang finner vi i Buskerud, Vestfold og Oslo. Akershus er imidlertid det fylket der markedet faller mest i antall, men fylket beholder posisjonen som det største i landet. Oppland og Rogaland følger tradisjon tro på de neste plassene.

Topp 5 - per fylke

Annonse

Traktor.no oppsummerer traktoråret 2015:

Slik endte traktoråret 2015

Grønn dominans i 16 av 19 fylker

Valtra i føringen over 150 hk

Bruktimporten redusert ytterligere

Vekst i tilhengersalget

Valtra holder stand i Sverige

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin