Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Danish Agro Machinery kjøper seg inn i Almas Agro

Styrker sin posisjon på Nordjylland

Styrker posisjonen: Danish Agro Machinery har kjøpt 45 prosent av aksjene i Almas Agro. Bedriften har 26 ansatte og omsetter for rundt 100 millioner danske kroner i året.

Danish Agro Machinery er på offensiven om dagen og det kommer stadig meldinger om nye oppkjøp i Europa.

Sist blant disse nyhetene er at selskapet i slutten av juni inngikk en avtale om å kjøpe 45 prosent av aksjene i den danske maskinforhandleren Almas Agro.

Mulighet for å kjøpe mer

Almas Agro, en stor og veldrevet Claas-forhandler, har en sterk posisjon på Nordjylland og Himmerland. Bedriften har 26 ansatte og omsetter for rundt 100 millioner danske kroner i året.

Som en del av avtalen har Danish Agro mulighet for å overta de resterende 55 prosent av aksjene på et seinere tidspunkt.

Tror samarbeid styrker

Konsernsjef i Danish Agro, Christian Junker, er svært tilfreds med avtalen.

– Almas Agro er en stor og viktig maskinforretning i Danmark, som har lang erfaring med Claas' produkter. De har et godt samarbeid med nordjyske bønder og vi ønsker å bygge videre på dette samarbeidet i felleskap. Jeg var ikke i tvil, da eieren av selskapet, Børge Vestergård, ønsket å selge til oss, sier Junker.

Også Vestergård er tilfreds med avtalen.

Annonse

– Det viktigste for meg er å sikre best mulig forutsetninger for fremtidig utvikling av selskapet. Jeg er overbevist om at vi i felleskap med Danish Agro har bedre muligheter for å utvikle maskinforretningen vår.

Tar vare på forhandlerstrukturen

Også CEO i Danish Agro Machinery, Jens Skifter, gleder seg over avtalen.

– Danmark er kjennetegnet av sterke maskinforhandlere med lang erfaring, høy kvalitet og stor kunnskap. Almas Agro er intet unntak og har vært en tett samarbeidspartner for danske bønder i mange år. Avtalen med selskapet er med på å sikre at fremtidig ekspertise og kunnskap blir værende i den danske forhandlerstrukturen, sier Skifter.

Les også: Danish Agro fortsetter oppkjøpene i Danmark

Les også: Danish Agro kjøper seg inn i Danmarks største Claas-forhandler

Neste artikkel

Innfører EU-kontroll for traktor