Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Akershus Traktor med storlevering til BetonmastHæhre

Har bestilt ti nye Valtra N103

Ole Hveem, daglig leder Akershus Traktor, Frank Ole Sørensen, daglig leder Hæhre Maskinutleie, Tom Wigdal, innkjøpsleder Hæhre Maskinutleie og Per Ivar Hveem, markedssjef Akershus Traktor foran en N103, tilsvarende de Hæhre har bestilt.

BetonmastHæhre, gjennom datterselskapet Hæhre Maskinutleie, har bestilt ti nye Valtra N103 HiTech 5 av Akershus Traktor. I tillegg omfatter avtalen en opsjon på ytterligere to N103, samt en N154 eller N174.

- Vi har hatt et godt forhold til Akershus Traktor siden midten av 2000-tallet, og har hele tiden opplevd god service, forteller daglig leder i Hæhre Maskinutleie Frank Ole Sørensen. Vi har også vært svært fornøyde med Valtra som traktormerke. Enkle og solide maskiner, som tåler de tøffe oppgavene vi setter dem til, fortsetter han.

Bratt og glatt

De nye Valtraene skal gå i entreprenørens fjellsprengningsavdeling, og vil ha som oppgave å bære fram pukk til toppfylling over sprengstoffet i borehullene. Traktorene vil også bli utstyrt med bakmontert kompressor, for å blåse ut eventuell stein og støv fra hullene før sprengstoffet fylles i.

For å tåle de tøffe påkjenningene de blir utsatt for under kjøring i fjell og stein blir traktorene terrengrigget fra fabrikken. De får blant annet forsterket dieseltank og Nokian Forest-dekk. I tillegg vil de fleste av dem gå nærmest konstant med kjettinger på alle fire hjul, sommer som vinter. Med hellinger på opptil 40 grader, på vekselsvis glatt fjell og grov sprengstein, er dette en fordel både for fremkommeligheten og dekkslitasjen.

Ferdig rigget fra fabrikk

Alt av forsterkninger og ekstrautstyr blir montert på fabrikk, slik at traktorene er komplette for utlevering når de ankommer Akershus Traktor. Til og med frontlasterne er montert. De blir også utsatt for en del tøffe tak, så de nye traktorene vil bli utstyrt med frontlastere som er et hakk større enn det som er vanlig på en N103.

- Det eneste som blir montert og lagt til etter at traktorene har ankommet Norge er skuff, pallegafler og kjettinger, forteller Per Ivar Hveem, markedssjef i Akershus Traktor.

Første leveranse i juni

Annonse

De ti nye Valtraene skal blant annet erstatte syv eldre traktorer av samme merke, som Hæhre bytter inn hos Akershus Traktor. Frank Ole Sørensen forteller om fordelen ved å holde seg til samme merke:

- Gutta hos oss er ikke først og fremst traktorsjåfører, men fjellsprengere. Da er det en fordel med enkle, greie traktorer som alle kjenner seg igjen i når de setter seg inn.

Valtraene leveres med serviceavtale, og Hæhre får faste kontaktpersoner, én på service og én på delelager, slik at kontakten går gjennom den samme uansett hvor i landet traktoren er i bruk. På den måten vil man sikre kortest mulig stopp dersom feil skulle oppstå.

De første fem traktorene skal etter planen overleveres til Hæhre i løpet av juni, mens de fem neste blir levert på sensommeren. Hva som skjer med de tre traktorene i opsjonen er ennå uklart.

Neste artikkel

Made for Oda